Action for Humanity

Action for Humanity är en ideell organisation baserad i Sverige, vars huvudsakliga uppgift är att sprida information och kunskap om mänskliga rättigheter och strukturell rasism. Organisationen tillhandahåller även säkra rum där marginaliserade grupper och ungdomar kan tala om samhällsaktuella frågor.

Lovette Jallow grundade Action for Humanity 2017 för att tillhandahålla praktisk hjälp för flyktingar i Libyen. Demonstrationer hölls på ett tiotal platser i Sverige, följt av en omfattande insamling av både pengar och förnödenheter. Nu har organisationen vuxit och fokuserar även på Sverige. Flera lyckade utbildningar hålls för att vidga strama perspektiv på olika etniska grupper som bor här. Organisationen stödjer även människor som på olika sätt drabbas av rasism i samhället. Det kan handla om emotionellt eller ekonomisk stöd, juridisk vägledning eller hjälp med att upprätta en polisanmälan.

Action for Humanity har omkring 100 000 följare på sin Instagramsida. Där kommenteras aktuella händelser med utbildande och lättförståeliga texter för både yngre och äldre. Informationen berör strukturell rasism i allmänhet, men också mer specifika frågor, som hur rasism påverkar svarta patienter inom vården. Organisationen föreläser också runt om i Sverige för institutioner, organisationer och näringsliv, samt på högstadie- och gymnasieskolor. Där får elever viktiga kunskaper som ännu inte ingår i den ordinarie utbildningen. Några av uppdragsgivarna är Uppsala Universitet, Human Rights Watch Sverige och Forum Syd.

Tack vare föreningens arbete har Action for Humanity och dess grundare Lovette Jallow fått otaliga priser och utmärkelser. Några av dem är Rättvisepriset, Raoul Wallenbergpriset, Årets nätängel och Solidaritetspriset.

Action for Humanity - donera med swish

Swishnummer: 123 420 62 80
Org nr
: 802514-0362

Rulla till toppen