Om Lovette Jallow

Lovette Jallow är en av samtidens viktigaste röster när det gäller kampen mot rasism, diskriminering och orättvisor i samhället. Hon ställer sig okuvligt på den utsattes sida och påtalar med tydlighet strukturella och individuella skillnader och problemen som uppstår när människor bemöts olika beroende på bakgrund, religion, etnicitet, hudfärg, kön osv.

Lovette kom till Sverige som 11 åring, men är född i Gambia , där hon växte upp med starka kvinnliga förebilder som gav grund för den enastående viljan och modet att redan i högstadiet utbilda sina klasskamrater i vad rasism var och om människors lika värde. Hennes kamp började där eftersom hon varje dag fick utstå mobbing pga sin hudfärg.

Hennes brinnande engagemang fortsatte, och när den bristande inkluderingen av mörkare hudtoner inom skönhetsbranschen blev tydligare skapade Lovette Facebookgruppen Black Vogue. Fem år senare har hon skrivit boken Black Vogue, Sveriges första europeiska skönhetsvård/sminkboken för svart och brun hudtoner, och tillsammans med sina över 30.000 följare på fb och över 90.000 följare på instagram skapat ett mer tillgängligt, större och mer inkluderande sortiment för alla hudtoner.

Med sina digitala plattformar och föreläsningar har engagemanget tagits långt utanför skönhetsbranschen och hon har blivit en stark frontperson för sin aktivism gällande rättvisa, kamp mot strukturell och vardaglig rasism och en röst som vägleder, upplyser och påtalar vikten av ett rättvist bemötande i samhället.

Under sina föreläsningar pratar Lovette Jallow om främlingsfientlighet, vithetsnormer och privilegier. Hon pratar om personliga upplevelser som afrosvensk kvinna i ett samhälle där vithet premieras, och om strukturella problem och strukturer. Hon pratar om ideal inom skönhetsbranschen och vilka konsekvenser det innebär att inte ingå i dessa ideal. Hon pratar om hur vi kan förändra strukturer och inse vilka bias vi har och hur vi kan vara mer inkluderande i vårt språk och bemötande.

Hon använder faktabaserad kunskap och tillför egenupplevd erfarenhet i sina skarpa analyser och är en stark och viktig röst som öppnar sinnen, vägleder och tydliggör med tydlighet, engagemang och empati. Som presenterar konstruktiva lösningar för att framtiden ska bli bättre för alla, till för alla.

Tidigare kunder

Rulla till toppen